<span>juergen</span><span>teller</span><span>studio</span>

juergen teller studio

Juergen Teller Studio

Nestled in a narrow former industrial site in West London lies the headquarters of acclaimed photographer Juergen Teller.

Continuing our relationship with 6a Architects, Max Fordham worked on the mechanical and electrical engineering and acoustic design for the studio. The new buildings, separated by courtyards, include offices, storage, a studio, library, gym and a sauna. The project is designed to be very low-energy, with a highly insulated and air-tight fabric.

The studio features of a number of sustainable technologies, including solar thermal hot water and a rooftop PV array. Natural ventilation with night-cooling, exposed thermal mass and solar-control glazing also serve to keep occupants cool and energy use low.. 

Architect

6a

Value

Undisclosed

Completion

2016

Client

Juergen Teller

David Grandorge Info
Daylight passes between the concrete beams onto the studio floor
David Grandorge Info
The studio features an archive facility with controlled temperature and humidity for various types of media
David Grandorge Info
Our approach to light controls focused on not detracting from the simplicity of the architctural design
David Grandorge Info
The courtyard gardens in the middle of the studios are fed with harvested rainwater
David Grandorge Info
To maximise floor space and flexibility, most of the building services are cast into the floor

Specialist lighting beautifully complements the sparse interior

Image: David Grandorge

Architect

6a

Value

Undisclosed

Completion

2016

Client

Juergen Teller